• 06-25084648
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Specialties

Multilevel Diver

Multilevel duiken is de specialty bij uitstek als je maximaal wil genieten van duiken op bepaalde dieptes voor bepaalde tijd...

Wat houdt de PADI Specialty Multi Level nu eigenlijk in?

De PADI Multi Level specialty leert je onder professionele begeleiding verschillende duikplanningen te maken met de RDP of de computer, e.e.a. om het best mogelijke duikprofiel te creëren. |
Dit geeft je de mogelijkheid het beste uit je duik te halen om zo lang mogelijk van het onderwaterleven te kunnen genieten.
We maken twee buitenwaterduiken naar verschillende, vooraf nauwkeurig berekende dieptes.
Hierbij leer je om te gaan met verscheidene veiligheidstechnieken en procedures.

Tijdens je Open Water cursus leerde je wellicht nog om te gaan met de duiktabel en hiermee een duik te plannen, tegenwoordig is dit populairder met de duikcomputer waar je ook een multilevel in kunt voeren . Het is je vast opgevallen dat het een nogal theoretische benadering was van een duikprofiel, immers bijna niemand duikt recht naar beneden om daarna op dezelfde diepte te blijven om uiteindelijk weer recht omhoog naar de oppervlakte te gaan. Een realistischer duik profiel is afdalen naar het diepste punt en dan rustig in stappen weer naar de oppervlakte te gaan. Dit is het principe van multilevel duiken.
Je neemt minder stikstof op en je zou dan ook langer onderwater kunnen blijven. Hoelang mag ik onderwater blijven, hoe bereken ik deze tijden en vooral hoe voer ik deze planning goed uit? Dit alles en meer leer je tijdens de twee duiken van de multilevel duiker cursus.