• 06-25084648
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EHBO

EHBO

vraag jij jezelf wel eens af .... zou ik geholpen willen worden als er onverwacht iets gebeurd met mij ...... ja natuurlijk ! ..... vraag jij je jezelf dan ook af .....

- Durf ik zelf iemand te helpen en weet ik ook hoe ik moet reageren als er iemand in nood is ?
- Twijfel ik, of weet ik helemaal niet hoe te handelen en kijk ik liever toe hoe anderen reageren als er iets in mijn omgeving gebeurd ?
- Zakt er plotseling iemand in elkaar  en wil ik wel graag helpen maar weet ik echt niet goed hoe?

Het is de hoogste tijd dat ook jij leert om te reanimeren, als erkend EHBO, EFR en DAN instructeur leer ik je dat graag.

Bij mijn standaard EHBO cursus leer ik je hoe te reageren in diverse noodsituaties, vooral in noodgevallen waarbij er een circulatie stilstand is leer ik je hoe snel te handelen, waarom ? omdat de eerste minuten zo ontzettend belangrijk zijn, na een minuut hart en dus circulatie stilstand kan iemand al hersenschade oplopen.
Een slachtoffer kan bij een hart stilstand niet lang zonder zuurstofrijk bloed in de hersenen, het zuurstofrijk bloed in het lichaam is er nog wel alleen wordt het niet meer getransporteerd door het hart, want dat staat stil of fibrileert (beweegt wel maar pompt niet), jij neemt dan direct de functie van dat hart over tot een ambulanceverpleegkundige je taak weer overneemt, hoe ? simpel:

                                                    30 x drukken 5-6 CM diep bij een volwassenen en daarna 2 x beademen (steeds herhalen)

                                           Natuurlijk zijn er wel wat belangrijke punten zoals de positie, de kinlift en wat te doen bij kinderen of baby's, dat komt ook aan bod

Bij een hartstilstand is iemand zeker dood als er niets gebeurd om hem te helpen tot jij hem probeerd terug te halen. Het is dus niet zo dat jij faalt als het niet goed gaat, maar dat je je best hebt gedaan, dat maakt het verschil. Een groot percentage wordt gered door mensen die het verschil weten te maken door direct te handelen, niets doen is uiteraard geen optie.

In mijn cursus leer ik je in elk geval hoe simpel het handelen is bij iemand met een hartfalen maar ook hoe je een AED bediend, dat alles maakt een enorm verschil als de ambulance aanrijd om jou als hulpverlener te assisteren en adequate en professionele zorg over te nemen, je werkt dan samen met ambulance verpleegkundigen als een team. Jij gaat op aanwijzing door en zij maken vaak medicatie en allerlei andere zaken klaar om het slachtoffer verder te helpen, burger hulpverleners zijn dus cruciaal en niet meer weg te denken voor die eerste belangrijke minuten omdat ze vaak vlakbij een slachtoffer zijn.  Jij kunt je als hulpverlener registreren bij hartslag.nu en je locatievoorziening voor 112 altijd open zetten. 112 krijgt een melding en ziet wie vlakbij het slachtoffer is, je wordt daar dan direct naartoe geroepen zodat de juiste hulp direct van start kan gaan, dat maakt een enorm verschil.

                                                                    Als laatste voelt het geweldig als daardoor iemand zijn leven is gered zoals jij ook graag gered wil worden.

Natuurlijk leer ik je nog een aantal andere dingen die belangrijk zijn en ontvang je na afloop een erkend EHBO diploma, een EHBO pasje om je te legitimeren en een erkende registratie.
                                                             Elke week geef ik een cursus reanimeren, meld je snel aan per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 250 84 6 48