Demo
  • Home
  • Wat wij doen
  • Duikopleidingen
Duikopleidingen

Duikopleidingen

Hier 

Duiken is een hele aparte, spannende, maar vooral een reuze leuke ervaring, een waaraan je verslaafd kunt raken. Als je mijn site bezoekt word je verrast met prachtige foto’s en filmpjes waarop van alles is te zien. Daarnaast vind je ook alle relevante informatie over duik en allerlei EHBO opleidingen !
Velen van ons hebben wel eens gesnorkeld, maar hoe fantastisch is het om deze fascinerende onderwaterwereld in al haar schoonheid zelf te kunnen ervaren.

Ik laat je hier graag kennis mee maken door jou op het allerbeste niveau de duikvaardigheden te leren beheersen, om vervolgens deel te gaan uitmaken van de wereldwijde grote groep collega duikers. In de navolgende categorieën schets ik een beeld van wat er bij PADI, de allergrootste duikorganisatie ter wereld, mogelijk is. Je zult de PADI duikscholen dan ook overal tegen komen. Jaarlijks worden er ongeveer 1 miljoen (1.000.000) mensen opgeleid binnen de PADI normen. Van een Discover Scuba Dive t/m Open Water Scuba Instructor en mogelijk nog verder, je zegt het maar en wij zijn je behulpzaam om jouw wensen in vervulling te laten gaan!

Duikopleidingen zijn er in veel soorten en maten. NewDivers verzorgt opleidingen binnen de strenge normen van PADI, onze overkoepelende organisatie, en alles in samenwerking met de beste duikschool om zo altijd optimaal les te kunnen blijven geven.   De selectie van de beste duikschool is voor ons van het allergrootste belang om in samenspraak gebruik te kunnen maken van de beste faciliteiten en materialen die nodig zijn om jou het duiken zo comfortabel en goed mogelijk te kunnen aanleren in samenwerking met de juiste ondersteuning van PADI professionals. Zo leer je duiken met een echte duikcomputer die jij gedurende de gehele opleiding zal dragen, iets wat je niet vaak ziet.

Wij werken niet met materiaal dat dringend aan vervanging toe is, de  lespakketten worden niet “uitgekleed” en we doen niet aan haastwerk. In het zwembad of buitenwater houden we ons aan de afgesproken lestijden, kortom we zijn vriendelijk, meedenkend en behulpzaam, maar altijd professioneel, alleen het beste is goed genoeg, zoals het hoort!  

Indien je van plan bent een duikuitrusting aan te schaffen, dan beschikken wij over de juiste leverancierscontacten, wij adviseren je graag daarbij. Onze prijzen zijn zeer concurrerend maar verliezen de veiligheid en kwaliteit van de uitrusting niet uit het oog. Vanzelfsprekend maakt service en garantie hiervan deel uit. Dit alles conform onze richtlijnen en die van PADI. Om die reden werkt NewDivers zeer nauw samen met Herman Lieven en ben je na je opleiding de rest van het jaar ook nog eens gratis lid van ons duikteam dat het hele jaar door overvol zit met activiteiten.

Hierdoor kan jij de jou aangeleerde vaardigheden goed trainen en onderhouden maar uiteraard kan je ook met ons meegaan voor het maken van fantastische duiken in de Nederlandse wateren, uiteraard in aanwezigheid van de nodige instructeurs en Dive masters, die je de mooiste plekken laten zien, ook dat is service.

Voor aantrekkelijke open water opleiding prijzen kijk je hier, de cursus data van dit jaar vind je hier

Voor elke andere vervolg Curus kun je bovenaan deze pagina hier  terecht, klik vervolgens op opleidingen bovenaan en scrol na het klikken op de gewenste opleiding naar beneden voor de data en prijzen !

 

  

Ervaar het duiken en schrijf je nu in.
Bij ons is een Discover Scuba Dive t.w.v. €40,- tijdelijk "bijna" gratis, je betaalt alleen de administratiekosten van € 5,- waarmee wij jou DSD registreren bij PADI. Word jij een NewDiver ?... makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker !

Let op, dit is een beperkte aanbieding zolang de voorraad strekt, vol = vol, registreer je dus z.s.m. om kans te maken op deze gratis DSD (t.w.v. de normale prijs van € 40,-)

Jawel, dit wordt het, je allereerste ervaring met het duiken.

Heb je nog nooit gedoken en wil je het eens proberen, dan is een DSD de juiste keus om die uitdaging nu aan te gaan ! Je avontuur begint hier en in de meeste gevallen gaat het daarna verder omdat je het gaaf vindt en het wil afmaken.
We informeren je uitgebreid over de duiksport waarna een theorieles volgt, we sluiten af met een echte quiz.

Hierna stappen we het heldere en warme zwembadwater in om te ervaren hoe het is om onder water te ademen en te zweven. Uiteraard blijft het daar niet bij, want we doen ook nog wat leuke oefeningen met je, kortom dit is een avontuur om niet snel te vergeten.


De DSD staat gelijk aan de eerste les van je open water opleiding. Mocht je besluiten verder te gaan, dan heb je al een basis en weet je tevens hoe de lessen zullen verlopen.  Om deel te mogen nemen aan een DSD of vervolg opleiding tot PADI (*junior) open water duiker, ben je ten minste *10 jaar. 

 

De open water cursus is een eerste stap in je opleiding om veilig en goed te leren duiken.
Klik voor onze actuele cursusprijzen en data in deze opleiding hier !

In de cursus, welke door mijzelf gegeven word in groepen van maximaal 8 personen onder begeleiding van professionele PADI dive masters, leer je op een veilige, vertrouwde en steeds leukere manier je duiken te plannen en te maken, samen met je buddy.

Niet voor niets dat er in de duiksport bij veel mensen hechte vriendschappen ontstaan, zowel binnen als ver buiten onze landsgrenzen, is duiken een enthousiaste tak van sport en wordt deze steeds populairder.
Gedurende de opleiding word je in 5 zwembadlessen een groot aantal vaardigheden aangeleerd dat ervoor zorg draagt, dat ook jij bewegingloos kunt zweven en volop kunt genieten van het onder water avontuur wat je daarna gaat beleven.
Tijdens de opleiding wordt elke les voorafgegaan door een theorieles waarna we de door jouw gemaakte herhalingsvragen zullen bespreken in overeenstemming met het PADI open water boek.
Bij NewDivers  bestaat de mogelijkheid om ook de 4 PADI quizzen evenals het eind examen, via een boek in de klas, of online via je eigen PC te maken.
Nadat jij klaar bent met jou sessies, gaan we 4 buitenwater duiken maken waarin je veel van de aangeleerde vaardigheden zal gaan demonstreren, hierna ben jij in het bezit van het PADI Open water duiker brevet en kun jij wereldwijd gaan duiken tot maximaal 18 meter diepte.
Tip: lees ook de ervaringsverhalen van hen die je voorgingen en deel ook jouw enthousiasme met anderen.

Wij geven reeds de open water cursus in de meest up-2-date versie

In de advanced open water cursus ga je een stuk verder dan in de basis open water cursus en leer je sommige vaardigheden en technieken te verfijnen.

Klik voor onze actuele cursus data & prijzen hier 

Na deze cursus .....ben je in staat om dieper te duiken dan 18 meter, namelijk tot 30 meter, je moet dan wel minimaal 15 jaar oud zijn. Voor de junior advanced (vanaf 12 jaar) gelden weer andere regels.

In de Advanced opleiding maak je 5 ervaringsduiken onder begeleiding van een instructeur waarbij 2 duiken verplicht zijn, de diepe en de navigatieduik.

Daarnaast maken we nog 3 andere duiken zoals bv. de nachtduik, de peak performance buoyancy, (PPB of trimtechniek)  de search en recover (S&R of zoeken en bergen), maar ook andere duiken kunnen we aan je voorstellen.
Van genoemde duiken maak je ook dezelfde 5 kennistoetsen, waarna je wordt gebrevetteerd als advanced duiker.
Overweeg je andere duiken te willen doen, kijk dan eens binnen de specialties, we kunnen dit prima combineren, de genoemde duiken zijn echter de meest voorkomende duiken en dus ook de leukste !

Hier is hij dan, de leukste opleiding volgens veel duikers, De rescue Diver cursus.

Klik voor onze actuele cursus date en prijzen hier

De Rescue Diver stelt zichzelf  in staat om anderen in het water hulp te bieden als dat nodig is....
Net als in het dagelijkse leven kan iemand op of onder water hulp nodig hebben. Jij leert slachtoffers op de juiste manier te benaderen en te helpen.

De rescue cursus is zo leuk vanwege de veelzijdigheid aan trainingen in het zwembad en open water.
Deze cursus eindigt met een echte scenario dag, waarbij alles zo echt mogelijk word nagespeeld. Het zal niet de eerste keer zijn dat omstanders 112 bellen om te vragen om assistentie.
In diverse zwembadtrainingen worden je vaardigheden aangeleerd waarbij je eigen veiligheid voorop zal staan.

Tevens zal je ook jouw eerste hulp vaardigheden moeten gaan tonen i.v.m. het waarschuwen van de hulpdiensten, het reanimeren en of defibrilleren, maar ook het geven van zuurstof aan eventuele slachtoffers.

Bij deze cursus is het dus van groot belang dat je voldoende trainingen hebt gehad in first aid, oxygen en de AED weet te gebruiken. Uiteraard bieden wij je dit aan als blijkt dat je deze opleiding nog niet hebt gevolgd, zoals je kunt zien hebben wij ook daarin een royaal aanbod.
Na deze cursus bezit je de expertise om op een veilige manier anderen hulp te bieden, een echte aanrader dus ! De Divemaster cursus is de eerste professionele opleiding die je tegenkomt binnen de PADI opleidingen, kies je hiervoor, dan ben je op weg richting een bijzonder leuke ervaring....

Klik voor onze speciale Divemaster aanbieding hier 

De PADI Divemaster heeft een zeer belangrijke rol binnen de duikgemeenschap. Hij is vaak het eerste aanspreekpunt voor studenten of bezoekers tijdens de vakantie of opleiding.
Hij kent de omgeving als geen ander, weet hoe om te gaan met problemen, kan de logistiek en het papierwerk prima verzorgen en is een onmisbare assistent van de instructeur.
juist de Divemaster laat cursisten hun oefeningen, die ze al deden bij de instructeur herhalen, om zo een betere vaardigheid te ontwikkelen.
Divemasters houden ook een oogje in het zeil, geven je advies en zijn prima toer gidsen in hun vaak eigen bekende duik gebieden.

Het zijn, net als de instructeurs, kenners van veiligheid, plezier, theoretische kennis en vaardigheden.
Deze opleiding duurt wat langer dan alle andere opleidingen en staat in het teken van je vaardigheden en kennis van theorie.
Ook het PADI systeem komt uitgebreid aan bod en je bent na deze opleiding eigenlijk gelijk al ver klaar voor het volgende level van instructeur.          

De deelname vereisten zijn:

- Je bent minimaal 18 jaar en hebt al al 40 duiken gelogd
- Je hebt minimaal je advanced open water en je PADI Rescue Diver al in de pocket.
- Tevens ben je in het bezit van een geldig EFR primary and secundary care of vergelijkbaar EHBO diploma dat niet ouder is dan 24 maanden
- Je kunt ook een keuringsrapport overleggen niet ouder dan 12 maanden waarin je bent goedgekeurd voor het duiken.

Voor alle verdere informatie die voor deze opleiding van toepassing is zou ik je graag onder het genot van een drankje geheel vrijblijvend alle uitleg geven, hiervoor organiseren wij met regelmaat een PADI GoPro PADI avond, houd de website dan ook in de gaten of informeer even bij mij of de winkel. 

Een PADI Assistent Instructeur opleiding is de volgende stap in je professionele carrière na het Divemaster traject.

als je besluit om door te gaan voor assistent instructeur, dan ben je bij mij aan het juiste adres .... je bent hierna zelfs klaar voor het OWSI (open Water Scuba Instructor) programma dat ik als Course Director vanaf 5 maart 2017 zelf kan geven.
 
Als aankomend instructeur doorloop je een voortraject wat wij het assistent instructeur gedeelte noemen.
Als Course Director begeleid ik je intensief tijdens dit traject  binnen ons professionele  5* Dive Centre.
In nauwe samenwerking met ons 5 star IDC duikcentrum Herman Lieven bereid ik je voor op je AI.

Mocht je verder willen voor het instructeurs diploma wat zeer waarschijnlijk is, dan kun je met mij dit laatste traject aansluitend doorlopen..

Als dit klaar is, bepaal ik of je klaar bent voor het IE, daarvoor word je uiteindelijk overgedragen aan de examinator van PADI die je in 2 dagen het IE (Instructeurs examen) afneemt.
Door de intensieve begeleiding waaraan ik mijn bijdrage continu zal leveren, zal ik er zorg voor dragen dat je voor de laatste vijf dagen van je instructeurs opleiding klaar bent voor jouw laatste traject, dat van Open water Scuba Instructor (OWSI).

Ik blijf je dit hele traject monitoren en begeleiden tot ik uiteindelijk meer dan tevreden ben, waarna succes nagenoeg verzekerd is.
Mocht je interesse hebben, informeer dan eens vrijblijvend naar de mogelijkheden, ik ben zeer flexibel en behulpzaam binnen deze, ook voor mij zeer leuke en spannende opleiding, het zal je zeker bevallen !

Ga voor je PADI instructeur brevet, klik hier voor alle informatie 

 

Word een PADI professional en maak deel uit van een fantastisch wereldwijd team dat anderen het plezier en de vaardigheden helpt overbrengen. Uiteraard ben je al een PADI professional vanaf  “Divemaster”, maar heb jij ooit gedroomd om voor een klas te staan in een omgeving waar menig leraar jaloers op zal zijn ...... voor alle uitgebreide info die nodig is om jouw cursus succesvol te laten verlopen klik je hier voor je PADI instructeur brevet , of informeer je via het contact formulier van NewDivers.

Hier vind je ook fantastische aanbiedingen speciaal voor diegene die zich hier opgeven voor de instructeurs cursus. Meld je aan via deze site en ik begeleid je dan op een persoonlijke en voortreffelijke wijze. 

Voor al die mensen die jij straks, net zoals ik nu, les kunt gaan geven, ben je erg belangrijk, zoals jij dat ook bent voor ons, jij moet dat gevoel straks gaan overbrengen op elke duiker.

De omgeving waar jij na deze cursus kan gaan werken zou een tropische omgeving kunnen zijn met zon zee en palmbomen.
Graag begeleid ik jou persoonlijk binnen ons duikcentrum voor het beste resultaat, uiteraard moet je zelf ook voor de nodige motivatie zorgen en een dosis doorzettingsvermogen bezitten of het nu hier in Nederland is of elders op de wereld, alles is bespreekbaar, voor mij is niets te gek.

Sinds 1 maart 2017 ben ikzelf een PADI Course Director en is daarmee Herman Lieven een 5 star IDC centrum geworden.

Belangrijke kenmerken  van een 5* IDC centrum zijn; ••Professioneel, vriendelijk, onderscheidend, een super goede atmosfeer, behulpzaam, gastvrij en betaalbaar,  ik ben daarom graag je persoonlijke coach en begeleider ....dat maak je nergens anders mee, behalve dan bij NewDivers en herman Lieven !  

Kom vrijblijvend langs voor alle info of neem contact op met mij.

 

PADI Duikopleidingen

Uitdagend & persoonlijk

Neem contact met ons op

Naam 
Email 
Bericht 
    
 
PADI Certified

PADI Certified

Newdivers voor al uw PADI-gecertificeerde duikopleidingen.

DAN Europe

DAN Europe

Wij zijn aangesloten bij DAN-Europe.